De Groene Ridder

Bomen zijn een bron van leven en onmisbaar voor de leefbaarheid van stad en land.

Boomverzorging

Goed onderhoud van de jeugdfase tot aan de oude dag is voor het behoud van de boom van groot belang.

 

boomverzorgingSnoei

Ervaren en gediplomeerde boomverzorgers (ETW = European Tree Workers) snoeien uw bomen door gebruik te maken van klimtechnieken of door te werken met een hoogwerker. Toppen, knotten of kandelaren (snoeivorm die lijkt op een kandelaar) zijn vergaande snoeimethodes die soms nodig zijn om een boom te behouden.


boomverzorging
Monumentale bomen verdienen een veel voorzichtigere snoei. Bij deze bomen ligt de nadruk op verwijderen van dood hout en gevaarlijke takken. Soms kan het nodig zijn om in een boom een of meerdere kroonverankeringen te maken. Dit om uitscheuren van takken te voorkomen.

 

Kappen

Wij halen uw boom vakkundig weg, wanneer deze ziek of dood is of om een andere reden moet wijken. Zeker als een boom niet vrij kan vallen, komt het op vakmanschap aan om zonder schade of letsel een klus te klaren.

 

Boom en wortelonderzoek

Iedere boomeigenaar heeft een zorgplicht voor zijn bomen. Hij of zij moet er voor zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. De veiligheid voor de omgeving wordt hiermee gewaarborgd.
Voor uw eigen gemoedsrust en als bewijs voor uw verzekeringsmaatschappij kunnen wij de bomen controleren. We doen dan een VTA controle. De VTA Controle (Visual Tree Assessment) is een onderzoek om de vitaliteit en veiligheid van een boom visueel te beoordelen.

Bij een aantal boomziektes en aantastingen moet u extra alert zijn t.a.v. de veiligheid voor de omgeving.

honingzwam aantasting

honingzwam aantasting

kastanje zwammenaantasting

zwamaantasting op kastanje

Als bomen ziek worden of in vitaliteit achteruit gaan is daar een oorzaak voor. De ene keer is dit een voor de hand liggende, de andere keer is het een raadsel. Een uitgebreid onderzoek is dan nodig om tot een diagnose te komen. Als de oorzaak is gevonden, kunnen in sommige gevallen ingrepen voorkomen dat een boom dood gaat. De groeiplaats verbeteren door beluchten of bemesten aan de hand van grondmonsters, behoort dan tot de mogelijkheden.

 

Door graafwerkzaamheden rond een boom kunnen de wortels ernstig beschadigd worden. De stabiliteit van een boom kan dan in gevaar komen. Ook kan de vitaliteit van de boom achteruit gaan. De gevolgen hiervan zijn vaak pas na twee jaar zichtbaar. Met een wortelonderzoek kan de schade worden vastgesteld en kunt u de veroorzaker van deze schade verantwoordelijk stellen.

 

CONTACT

DE GROENE RIDDER
Bart van der Horst
Hereweg 104
9651 AM Meeden

T 0598 – 63 50 63
M 06 – 24 88 1958
bart@degroeneridder.nl
Volg en Like ons op Facebook

ACTUEEL

 

Belastingvoordeel voor zakelijke opdrachtgevers …

IMG_5909