De Groene Ridder

Tuinontwerp

Een tuin is net als uw huis een spiegel van uw persoonlijkheid. Daarom is de kennismaking met u een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Wilt u een tuin waar u rustig kunt zitten en waar u vrienden kunt ontvangen of wilt u op ontdekkingstocht in uw eigen oase. Uw wensen worden zorgvuldig in de ontwerpen verwerkt. Het doel is dat u zich er thuis voelt.

Voor elk budget is een passend ontwerp te maken. Hergebruik van bestaande materialen scheelt vaak een hoop kosten. Daarnaast is het een duurzame en ecologisch verantwoorde manier van omgaan met materialen.

 

Gerealiseerde tuin in Veendam

Het is fijn als een tuin goed aanvoelt. Van deze klant kreeg ik een sms: “Bart we genieten nog dagelijks van onze tuin”.

 

Gerealiseerde tuin in Winsum

Tuin grotendeels aangelegd met bestaande aanwezige materialen.

 

Gerealiseerde tuin in Oostwold

Water en wierde, van nat naar droog geeft veel dynamiek. Ideaal voor een bloemrijke tuin.

 

Aanleg tuin met vijver en tuinhuis in Groningen

Deze kleine achtertuin in Helpman is met dit antroposofische tuinhuis met sedumdak, vijver en bloementuin om getoverd tot een ware oase!

 

Stijlen

GaudiIn de tuinontwerpen worden natuurlijke vormen en lijnen niet geschuwd. De organische vormen van de architecten Gaudi en Hundertwasser maar ook de strakke vormen van Le Corbusier zijn inspiratiebronnen.

 

Inspiratiebronnen

 

Net als bij vuur, kun je heerlijk wegdromen bij het staren naar water. Wij werken dan ook graag met vijvers en waterlopen.

Bij de populaire Prairie of grassentuinen laat ik mij graag inspireren door Piet Oudolf. Ook heb ik een grote voorliefde voor de golvende lijnen van de Engelse tuinen en hagen.

 

Beplantingsplan

BeplantingsplanElk ontwerp heeft een goed beplantingsplan. We houden rekening met vele aspecten van uw specifieke tuin en wensen. Is het een zonnige- of schaduwtuin, waar zit u het liefst en wat wilt u graag zien. Welke kleuren hebben uw voorkeur en passen de planten bij de grondsoort. Om het hele jaar door plezier te hebben van uw tuin, is het raadzaam om vroeg- en laatbloeiers te planten. Met het plaatsen van vlinder- en bijenlokkende planten, heeft u nog meer kijk en luisterplezier, plus dat dit meer vogels aantrekt. Bij de ontwerpen wordt daarom zoveel mogelijk gebruik gemaakt van inheemse planten. Voor schaduwtuinen zijn stinzenplanten en varens uitermate geschikt voor een boeiend eindresultaat.

 

CONTACT

DE GROENE RIDDER
Bart van der Horst
Hereweg 104
9651 AM Meeden

T 0598 – 63 50 63
M 06 – 24 88 1958
bart@degroeneridder.nl
Volg en Like ons op Facebook

ACTUEEL

 

Belastingvoordeel voor zakelijke opdrachtgevers …

IMG_5909