Tuinontwerp

De Groene Ridder, Boom en Tuin kan iedere stijl aan.
Of u nu kiest voor een moderne strakke, middeleeuwse, natuurlijke of vijvertuin,
voor De Groene Ridder is ontwerp en aanleg van elke tuin een uitdaging!

Een tuin is net als uw huis een spiegel van uw persoonlijkheid. Daarom is de kennismaking met u een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Wilt u een tuin waar u rustig kunt zitten en waar u vrienden kunt ontvangen of wilt u op ontdekkingstocht in uw eigen oase. Uw wensen worden zorgvuldig in de ontwerpen verwerkt. Het doel is dat u zich er thuis voelt.

Voor elk budget is een passend ontwerp te maken. Hergebruik van bestaande materialen scheelt vaak een hoop kosten. Daarnaast is het een duurzame en ecologisch verantwoorde manier van omgaan met materialen.

Gedreven door een voorliefde voor de natuur, ontwerpen wij mooie natuurlijke tuinen, geïnspireerd door Gaudi en Hundertwasser. Maar ook de strakke lijnen van Le Corbusier zijn inspirerend. Ieder huis is verschillend, ieder mens uniek en daarom ook ieder tuinontwerp. Door een uitgekiende invulling van de tuin met de juiste planten en materialen, ontstaat een harmonieus geheel. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruik van bestaande materialen. Duurzaam en diervriendelijk zijn sleutelwoorden van de ontwerpen.


Gerealiseerde tuin in Veendam

Het is fijn als een tuin goed aanvoelt. Van deze klant kreeg ik een sms: “Bart we genieten nog dagelijks van onze tuin”.

Gerealiseerde tuin in Winsum

Tuin grotendeels aangelegd met bestaande aanwezige materialen.

Gerealiseerde tuin in Oostwold

Water en wierde, van nat naar droog geeft veel dynamiek. Ideaal voor een bloemrijke tuin.

Vijver en tuinhuis in Groningen

Deze kleine achtertuin in Helpman is met dit antroposofische tuinhuis met sedumdak, vijver en bloementuin om getoverd tot een ware oase!


Stijlen

In de tuinontwerpen worden natuurlijke vormen en lijnen niet geschuwd. De organische vormen van de architecten Gaudi en Hundertwasser maar ook de strakke vormen van Le Corbusier zijn inspiratiebronnen.

Net als bij vuur, kun je heerlijk wegdromen bij het staren naar water. Wij werken dan ook graag met vijvers en waterlopen. Bij de populaire Prairie of grassentuinen laat ik mij graag inspireren door Piet Oudolf. Ook heb ik een grote voorliefde voor de golvende lijnen van de Engelse tuinen en hagen.

Beplantingsplan

Elk ontwerp heeft een goed beplantingsplan. We houden rekening met vele aspecten van uw specifieke tuin en wensen. Is het een zonnige- of schaduwtuin, waar zit u het liefst en wat wilt u graag zien. Welke kleuren hebben uw voorkeur en passen de planten bij de grondsoort. Om het hele jaar door plezier te hebben van uw tuin, is het raadzaam om vroeg- en laatbloeiers te planten. Met het plaatsen van vlinder- en bijenlokkende planten, heeft u nog meer kijk en luisterplezier, plus dat dit meer vogels aantrekt. Bij de ontwerpen wordt daarom zoveel mogelijk gebruik gemaakt van inheemse planten. Voor schaduwtuinen zijn stinzenplanten en varens uitermate geschikt voor een boeiend eindresultaat.

Scroll naar boven